به گزارش مشرق، ایران از اواخر هفته گذشته یک فروند هواپیمای بدون سرنشسن RQ-170 را که بر فراز آسمان ایران در حال عملیات جاسوسی بود در اختیار گرفته است.
این هواپیما دارای فناوری های بسیار پیشرفته ای است که برخی از آنها در نوع خود منحصر بفرد و فاقد نمونه مشابه در جهان است. از جمله این فناوری ها، قابلیت رادارگریزی این هواپیماست که به گفته کارشناسان به شکل، ماده سازنده بدنه و همچنین رنگی مربوط است که این بدنه را پوشانده است.
نکته مهم در این باره این است که بنابر اذعان مقام های امریکایی فناوری رادار گریز این هواپیما دقیقا مشابه فناوری رادارگریزی است که در جنگنده F-35 امریکا به کار رفته و امریکایی ها آن را مدرن ترین هواپیمای نظامی خود می دانند.
اکنون برخی منابع غربی می گویند با توجه به سالم بودن RQ-170 تصاحب شده توسط ایران، ممکن است ایران بتواند به کمک چین علاوه بر مشابه سازی فناوری رادار گریز این هواپیما، سیستم پدافدی را توسعه بدهد که قادر به سرنگون کردن F-35 هم باشد. در این صورت پروژه جنگنده F-35 که گران ترین پروژه نظامی امریکا در تاریخ بوده بالکل معنای خود را از دست خواهد داد.
شبکه خبری سی ان ان در گزارشی که روز چهارشبه 16 آذر 1390 (7 دسامبر 2011) منتشر شد، به نقل از برخی تحلیلگران نظامی امریکا از این نگرانی پرده برداشت.
کریستی لو استاوت، مجری این شبکه از سرهنگ سیدریک لیتون، افسر اطلاعاتی بازنشسته نیروی هوایی امریکا سوال کرد ایران چه استفاده ای از این هواپیما می تواند بکند؟ این افسر امریکایی در جواب گفت: «هواپیمای بدون سرنشین سقوط کرده در مقایسه با هواپیماهای بدون سرنشین معمولی از قبیل پریدتر که امریکا در حال حاضر از ان استفاده می کند، سریعتر، هوشمندتر و رادارگریزتر است. سامانه راداری این نوع هواپیما نیز بسیار پیشرفته است».
سرهنگ سیدریک لیتون گفت: «این نوع هواپیمای بدون سرنشین امریکا به اندازه ای رادارگریز ساخته شده است که رادارها نمی توانند ان را شناسایی کنند و وقتی روی رادارها قرار می گیرد تصور می شود یک دسته پرنده یا چیزی شبیه آن در حال حرکت است».
کریس لاورنس، خبرنگار سی ان ان در پنتاگون در بخشی از این برنامه گفت: «مقامات نظامی امریکایی می گویند اگر کشورهای دیگر به فناوری هواپیماهای بدون سرنشین امریکا دست پیدا کنند، احتمالا سامانه هایی برای مقابله با آن طراحی خواهند کرد».
به گزارش رجا، سرهنگ سیدریک لیتون در این مورد اضافه کرد: «اگر انها از فناوری هواپیماهای بدون سرنشین ما شبیه سازی کنند، کار ما برای مقابله با انها بسیار دشوارتر خواهد شد و کار ما برای حمله به اهداف نظامی و دیگر اهدافی که انها تلاش می کنند از انها درمقابل ما محافظت کنند سخت تر می شود. درباره ایران، این محافظت ها مربوط به مراکز ساخت تسلیحات هسته ای این کشور خواهد بود».
شبکه خبری سی ان ان گزارش داد یکی از بزرگترین نگرانی های امریکا در مقطع فعلی این است که ایران بتواند با استفاده از مطالعه فناوری رادارگریز هواپیمای بدون سرنشین RQ-170، راهی برای غلبه بر فناوری رادارگریزی مشابهی بیابد که در هواپیمای جنگنده بمب افکن F-35 به کار رفته است.